ROBERT VINCENT – IN THIS TOWN YOU’RE OWNED

Iedereen die een beetje thuis is in de muziekwereld weet ongetwijfeld dat Liverpool de bakermat was van ’s werelds grootste popgroep aller tijden: ‘The Beatles’. Maar ook anno 2020 levert dit district in het graafschap Merseyside in het noordwesten van Engeland nog steeds groot muzikaal talent af, getuige daarvan de folk- en countryliedjes brengende Americana-artiest Robert Vincent.

Met de Britse succesproducer Ethan Johns in de studio heeft deze singer-songwriter wellicht één van de mooiste albums van dit jaar afgeleverd met zijn plaat “In This Town You’re Owned”. Ethan Johns heeft als producer een indrukwekkend lijstje van klanten met o.a. Tom Jones, Rufus Wainwright, Emmylou Harris, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Paul McCartney en ‘Kings Of Leon’ en hij heeft zelf in de periode tussen 1991 en 2018 ook vijf soloalbums als singer-songwriter uitgebracht.

Het gegeven dat Ethan Johns zich met volle overgave op het produceren van “In This Town You’re Owned” van Robert Vincent heeft gestort wijst er op dat hij onvoorwaardelijk in de kwaliteiten van deze muzikant gelooft. In 2013 bracht die zijn debuutplaat “Life In Easy Steps” op de markt en hij liet begin 2017 een tweede album “I’ll Make The Most Of My Sins” verschijnen. Met toch al 43 jaartjes op de teller moet het nu wel gaan gebeuren voor Robert Vincent. Wij zijn er van overtuigd dat dit ook zo zal zijn, want “In This Town You’re Owned” is een absolute topalbum van de eerste song “This Town” (zie 1e video) tot de tiende door Hammondorgel gedomineerde soulballad “Cuckoo” waarmee de plaat wordt afgesloten.

De echte muzikale pareltjes zitten echter netjes daartussen verborgen met als veruit de allergrootste uitschieter het wondermooie “The Kids Don’t Dig God Anymore” (zie 2e audiovideo), een emotionele ballad met een prachtige orkestratie van piano, violen, orgel en harmonieus meezingend koortje. Maar er is nog veel meer moois om van te genieten, zoals de supermelodieuze soulballad “The Ending” met een heerlijk accordeonintermezzo en een songtekst om lang en diep over na te denken. Verder is het volop genieten van het ijzersterke “If You Were You”, het bijna 8 minuten durende “Husk Of A Soul” en het iets meer dan 9 minuten overtuigende “The End Of The War”, een sobere akoestische folkballad waarin zijn sociaal en politiek engagement doorsijpelt.

We zijn nog maar net in de maand april aanbeland, maar we weten nu al wel dat er in de volgende maanden heel sterk nieuw werk zal moeten volgen om dit album “In This Town You’re Owned” van Robert Vincent uit onze top 10 der favoriete platen van 2020 te houden. Het zou zelfs best kunnen dat dit schijfje helemaal bovenaan zal kunnen worden teruggevonden. Dit is een absolute aanrader voor elke echte muziekliefhebber en zou derhalve in uw persoonlijke platenverzameling moeten thuishoren.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Robert Vincent Music / Thirty Tigers

video